כמעט כל מי שרוצה לבקר בארה"ב, בין אם על מנת לטייל בה, בין אם על מנת לבקר קרובי משפחה, בין אם מתוך צורך עסקי ובין אם כדי לעבוד בה, חייב ויזה, וליתר דיוק ויזה המתאימה לאופי הביקור שלו במדינה שגם כיום, למרות משברים שונים, היא עדיין ללא ספק המעצמה מספר אחת בעולם.

האם עורכי דין זוכים ליחס מיוחד?

ויזה לארה"ב לעו"ד היא ויזה ככל הוויזות – אם כי לנוכח המאפיינים הייחודיים של המקצוע הרי שהמחלקה הקונסולרית של שגרירות ארה"ב, שהיא זו האמונה על הנפקת ויזות לארה"ב, מתייחסת באופן שונה לעורכי דין (כפי שסיכוייו של מי שאחד מבני משפחתו מהמעגל הקרוב הוא בעל גרין קארד לקבל ויזה טובים יותר).

הסיבה לכך היא שרשויות ההגירה חוששות בעיקר מפני צעירים חסרי מקצוע שישתקעו בארה"ב באופן בלתי חוקי או שיעבדו בה ללא היתר עבודה. מאחר שהסבירות כי מי שכבר רכש השכלה בתחום המשפטים והוסמך כעורך דין יבחר לעבוד בארה"ב באופן בלתי חוקי במובינג או בעגלות היא די נמוכה, הרי שסיכוייהם של עורכי הדין לקבל ויזה לארצות הברית גבוהים למדי. יחד עם זאת ייתכנו מקרים חריגים שבהם בקשתו של עורך דין לוויזה תסורב.

לאיזו ויזה זקוק עו"ד שמעוניין בעבודה בארה"ב?

ויזה לארה"ב לעו"ד שמגיע לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות על מנת לעבוד בה חייבת להיות ויזה מתאימה, כלומר כזו המאפשרת עבודה חוקית בארה"ב. לשם כך על המעסיק של עורך הדין להגיש ל- U.S. Citizenship & Immigration Services (הגוף הידוע בראשי התיבות USCIS) בקשה מתאימה.

האופציה הנפוצה ביותר היא ויזה מסוג L, שמתאימה למקרים של רילוקיישן.

ויזה לארה"ב לעו"ד שמעוניין בלימודים בארה"ב

עורכי דין שמעוניינים להעשיר את השכלתם וללמוד לתואר שני או לדוקטורט באחת האוניברסיטאות האמריקאיות המציעות לימודים אלה (כשבאופן טבעי ישנן אופציות רבות הידועות ברמתן הגבוהה וכל תואר מהן פותח דלתות רבות בהמשך הקריירה) צריכים להצטייד בוויזה מסוג F המיועדת לסטודנטים שמטרתם הגעתם לארה"ב לימודים אקדמיים.

על מנת לקבל ויזה זו יש כמובן להיות סטודנטים, כלומר להציג למחלקה הקונסולרית אישור קבלה ללימודים באוניברסיטה בארה"ב וכן תשלום שכר לימוד. בחלק מהמקרים יידרשו עורכי הדין להוכיח כי יש ביכולתם לממן את כל מסלול הלימודים בארה"ב גם בלי לעבוד בה וכן להציג קשרים מהותיים ומשמעותיים כאן בארץ כדי לפוגג את החשש של הקונסול כי בכוונתם להשתקע באופן בלתי חוקי בארה"ב בתום לימודיהם.

ויזה לעו"ד שטס למטרת עסקים

ויזה לארה"ב לעו"ד שמטרת הגעתו היא עסקית – למשל ליווי חתימה על עסקה גדולה או חוזה כזה או אחר, ניהול מו"מ וכו' – היא ויזה מסוג B1/B2 (המשמשת גם כוויזת תייר) . על מנת לקבל ויזה זו ללא עיכובים או בעיות (שכמובן עלולים לגרום לנזק משמעותי) יש להצטייד בכל המסמכים הדרושים ובפרט באלה המוכיחים כי כוונת הנסיעה עסקית וכי הפעילות של עורך הדין כאן בארץ ענפה ועל כן הסיכוי כי יישאר בארה"ב קלוש עד אפסי.

עו"ד בעלי אזרחות זרה

עורכי דין רבים בימינו מחזיקים במקביל לאזרחות הישראלית גם אזרחות נוספת. כדאי לדעת שארה"ב מפעילה תוכנית בשם VWP הנועדה להסדיר את הנושא של ויזה לבעלי אזרחות זרה ובפרט לפטור אזרחי מדינות שונות מחובת קבלת ויזה אם מטרת הגעתם לארה"ב היא תיירותית/עסקית והביקור מוגבל ל- 90 יום – כך שלכל עו"ד בעל אזרחות זרה מומלץ לבדוק אם היא אכן מקנה לו הטבה משמעותית זו.

[thrive_leads id='3443']