הוצאת ויזה עבור תפקידים מיוחדים (E3) לארצות הברית

אזרחים ישראלים אשר מחזיקים באזרחות אוסטרלית במקביל לישראלית, שבכוונתם לעבוד במשרה בעלת ייחודיות מקצועית בארה”ב, עשויים להיות זכאים לסוג מיוחד של ויזה לארה”ב: ויזה מסוג E3. אוסטרליה מהווה יעד מרכזי להגירת ישראלים, בעיקר בשל מדיניות ההגירה המעודדת את בואם והשתלבותם של בעלי מקצועות נדרשים. בין השנים 2004-2005, למשל, למעלה מ-400 ישראלים קיבלו מעמד של תושבות קבע באוסטרליה, המהווה את השלב העיקרי הראשון בתהליך ההגירה למדינה.

מי צריך להוציא ויזת תפקידים מיוחדים?

אם הנכם בעלי אזרחות אוסטרלית וקיבלתם הצעת עבודה חוקית בארה”ב, למשרה המוגדרת בעלת ייחודיות מקצועית, אתם יכולים להגיש בקשה לקבלת ויזה לארצות הברית עבור תפקידים מיוחדים.

מה מאפשרת הויזה?

ויזה בעלת ייחודיות מקצועית מסוג E3, מאפשרת שהייה ועבודה באופן חוקי בארה”ב. בני משפחתו של בעל הויזה, בני או בנות זוג וילדים עד גיל 21, המבקשים להצטרף, יכולים להגיש בקשה לקבלת ויזה מסוג E3-D. במידה ויקבלו את האישור לויזה, יוכלו בני המשפחה ללמוד בבתי ספר פרטיים או ציבוריים ובני או בנות הזוג יוכלו להגיש בקשה לקבלת אישור עבודה דרך ה-USCIS בעת ההגעה לארה”ב. לאחר סיום עבודתכם, תורשו להישאר תחת ויזה זו עד 10 ימים.

זכאות ותנאי קבלת הויזה

כל מועמד לויזה מסוג E3 חייב לעמוד בדרישות הבאות:

  • אזרחות אוסטרלית ודרכון אוסטרלי בתוקף.
  • הצעת עבודה חוקית בארה”ב. במקרה זה כדאי שיהיה בידכם מכתב המצהיר על הצעת העבודה, או מסמך רלוונטי אחר.
  • הצעת העבודה היא למשרה המוגדרת כ”בעלת ייחודיות מקצועית”.
  • הכשרה אקדמית או יכולות אחרות הנדרשות למילוי המשרה.
  • רשיון או אישור רשמי לעיסוק במקצוע, במקרים בהם הדבר נדרש.
  • העתק של טופס 9035 ETA, שבו מופיעה ההערה “E-3 – Australia – to be processed”, או טופס E 9035 ETA מתאריך שחל לאחר ה-4 בינואר 2006, המיועד עבור ויזת 3-E לאוסטרלים. טופס זה צריך להיות מוגש על ידי המעסיק האמריקאי העתידי.
  • הוכחה כי השהות שלכם בארה”ב תהיה זמנית.

איך מוציאים ויזת תפקידים מיוחדים?

בהנחה שהינכם עומדים בכל התנאים שציינו לעיל ואתם מחזיקים בכל המסמכים הנדרשים, הגיע הזמן להתחיל בהגשת הבקשה. הגשת בקשה לויזת תפקידים מיוחדים כוללת את כל שלבי הגשת בקשה לויזה לארה”ב: מילוי טפסים באתר השגרירות, קביעת ראיון פרונטלי והגעה לראיון בשגרירות, הכנת אישורים ומסמכים רלוונטים לראיון ותשלום האגרות.

מסמכים, טפסים ואישורים נדרשים

לאחר שנקבע עבורכם ראיון בשגרירות, אנא ודאו שיש ברשותכם את כל הטפסים הנדרשים:

  1. דרכון אוסטרלי בתוקף.
  2. הוכחות להכשרתכם האקדמית או המקצועית.
  3. רשיון עבודה במקצוע, במידה ויש בכך צורך.
  4. העתק טופס 9035 ETA, שבו מופיעה ההערה “E-3 – Australia – to be processed”, או טופס E 9035 ETA מתאריך שחל לאחר ה-4 בינואר 2006, המיועד עבור ויזת 3-E לאוסטרלים.
  5. דף אישור של טופס הבקשה DS160.
שינוי גודל גופנים