ארצות הברית היא אחד היעדים המבוקשים ביותר מבחינת הישראלים היוצאים לחו"ל – בין אם למטרת טיול, בין אם למטרת ביקור משפחתי, בין אם למטרת עבודה או עסקים, בין אם למטרת לימודים ובין אם לכל מטרה אחרת.

כל כניסה לארה"ב מחייבת הצטיידות מראש בוויזה, ועל כן אך טבעי הוא שישנו עניין רב בבירור התשובה לשאלה מהם התנאים לקבלת ויזה לארצות הברית.

חשיבות התאמת הוויזה למטרת ההגעה לארה"ב

כשמבררים מהם התנאים לקבלת ויזה לארה"ב חשוב מאוד לבחור את סוג הוויזה המתאים למטרת הגעתכם לארה"ב.

הסוגים העיקריים של הוויזות לארה"ב הם:

* ויזת מבקרים – ויזה שנקראת B1/B2 ואשר מתאימה גם למי שמטרת ההגעה שלו לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות היא עסקים.

* ויזה לצורך טיפול רפואי – גם לשם קבלת טיפול רפואי בארצות הברית נדרשת ויזה מסוג B1/B2. במקרים אלה תנאי הכרחי הוא צירוף מסמכים רפואים רלוונטיים, כולל מכתב מהרופא המטפל שמסביר מדוע נדרש טיפול דווקא בארה"ב, אישור מהמרכז הרפואי בארה"ב אליו אתם מגיעים (כולל ציון משך הטיפול המשוער) וכן אישור מחברת הביטוח לגבי כיסוי עלויות אותו טיפול בארה"ב.

* ויזת סטודנטים – ויזה שנקראת M או F בהתאם לסוג הלימודים (ויזה M מיועדת למי שמתעתד ללמוד לימודים אקדמיים ואילו ויזה F מתאימה כשהלימודים אינם אקדמיים). תנאי הכרחי לקבלת ויזה זו הוא טופס הנקרא I-20 שאותו ממלא מוסד הלימודים בארה"ב ואשר מהווה הוכחה כי אכן לימודים זו הסיבה להגעתכם לארה"ב. תנאי נוסף בדרך לוויזה מסוג F או M הוא הוכחה לכך שביכולתכם לשלם את שכר הלימוד ואת הוצאות המחיה שלכם בארה"ב במשך השנה הראשונה של הלימודים.

* ויזת חילופי מבקרים – ויזה שנקראת J-1 ואשר מיועדת לאקדמאים שמעוניינים לבצע מחקר בארה"ב או לעבור תוכנית הכשרה מסוימת, וכן למדריכים במחנות קיץ. סוג זה של ויזה לארהב מחייב הגשת טופס DS-2019 יחד עם הבקשה לוויזה. את הטופס ממלא הגורם המזמין והמממן את השהות.

* ויזת עבודה בארה"ב – ישנם מספר סוגי ויזות לארה"ב המאפשרות לעבוד בה. למי שרוצה לעבוד בארה"ב בעבודות זמניות באופיין הוויזה המתאימה היא H-1B (אלא אם כן העבודה היא בתחום החקלאות, ואז נדרשת ויזה מסוג H-2A). מי שמבצע רילוקיישן במסגרת החברה שבה הוא עובד זקוק לויזה מסוג L, ספורטאים ואמנים נדרשים לויזה הנקראת P-1, P-2 או P-3, וישנה גם ויזה מסוג O המיועדת לבעלי כישורים מיוחדים בתחום מסוים (למשל מדע, קולנוע וכו'). על מנת לקבל ויזות מסוג H או L יש לצרף לבקשה טופס הנקרא I-129 מהמעסיק העתידי.

דרישות כלליות ממי שרוצה לקבל ויזה

בנוסף לאותם תנאים ספציפיים לקבלת ויזה לארה"ב ישנם תנאים כלליים, ובפרט יש להוכיח היעדר כוונה להשתקע בארצות הברית.

לשם כך מומלץ לשכירים להציג תלושי משכורת ומכתב רשמי מהמעסיק שלהם המאשר כי הם חוזרים לעבודתם בתום הביקור בארה"ב. לעצמאיים כדאי לצרף לבקשת הוויזה מכתב מרואה חשבון ומסמכים נוספים המוכיחים כי בכוונתם להמשיך ולהפעיל את העסק שלהם, וסטודנטים יכולים לצרף אישור על כך שהם מתעתדים ללמוד בארץ (ועל כן מן הסתם לא ישתקעו בארה"ב).

עוד ברשימת התנאים לקבלת ויזה לארה"ב: מילוי טופס מקוון שנקרא DS-160, תשלום אגרה (גובהה משתנה בהתאם לסוג הוויזה) ובחלק מהמקרים הגעה לראיון במשרדי השגרירות האמריקנית בת"א. כדאי לדעת שמאז תחילת 2015 רבים מהמבקשים ויזה כזו או אחרת לארה"ב פטורים מחובת הראיון.

תנאים לקבלת ויזה לארה"ב לבעלי דרכון זר

בשנים האחרונות הצטיידו לא מעט ישראלים בדרכונים זרים, ובפרט של מדינות מהאיחוד האירופי. כדאי לדעת שהתנאים לקבלת תנאים לקבלת ויזה לארה"ב לבעלי הדרכונים הזרים שונים מאלה הרגילים, כשבחלק מהמקרים דרכון זר מקנה פטור מחובת הצגת ויזה כשמגיעים לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

הדבר אפשרי במסגרת תוכנית הנקראת Visa Waiver Program (ובראשי תיבות, VWP). ניתן להיכנס לארה"ב על בסיס תוכנית זו, כאמור ללא ויזה, לפרק זמן של עד 90 יום וזאת בתנאי שמטרת הביקור היא טיול או עסקים.

תנאי נוסף, החל מאפריל 2016, הוא שהדרכון שבידכם הינו דרכון אלקטרוני (e-Passport). כמו כן לא תוכלו לנצל אופציה זו אם בעבר נמצאתם לא זכאים להיתר כניסה לארה"ב וגם מעורבות בתיקים פליליים עלולה לגרום לכך.

על-מנת להיכנס לארה"ב על בסיס ה-VWP יש להשתמש במערכת הנקראת ESTA (ראשי תיבות של Electronic System for Travel Authorization) והמדינות שדרכון שלהן מקנה את הזכאות הן: צרפת, גרמניה, איטליה, הונגריה, הולנד, ספרד, אוסטריה, שוויץ, בלגיה, צ'כיה, סלובקיה, שוודיה, דנמרק, פורטוגל, אוסטרליה, ניו זילנד, אירלנד, יוון, איסלנד, פינלנד, נורווגיה, אסטוניה, לטביה, ליטא, סלובניה, מלטה, מונקו, סן מרינו, אנדורה, ליכטנשטיין, לוקסמבורג, ברוניי, צ'ילה, יפן, דרום קוריאה, סינגפור וטאיוואן. בעלי אזרחות בריטית יכולים אף הם להיכנס לארה"ב ללא ויזה בתנאי שהם מוגדרים על ידי רשויות ההגירה של בריטניה כבעלי זכות בלתי מוגבלת לחיות באחת ממדינות הממלכה המאוחדת.

[thrive_leads id='3443']