הוצאת ויזת עסקים לארה”ב

אם הנכם נוסעים לארצות הברית למטרות עסקים – תצטרכו להוציא ויזה מיוחדת המיועדת לאנשי עסקים. על ההליך ומהם המסמכים הדרושים- במאמר שלפניכם.  במידה ואתם נוסעים לארצות הברית כאנשי עסקים, כדאי שתדעו כי אתם נדרשים להוציא ויזה מיוחדת המיועדת לאנשי עסקים. מדובר בויזה מסוג B1/B2 אשר מיועדת לנסיעות קצרות, כמו פגישות עסקיות. ויזה מסוג זה מאפשרת לאנשים מחוץ לארצות הברית לנסוע למקומות שונים בה ולבקש רשות להיכנס לארה”ב למטרת עסקיהם.

הוצאת ויזת עסקים לארה”ב

לפי החוק האמריקאי, בעת הליך הוצאת ויזה לארצות הברית, יש לספק הוכחות כי אין בכוונתם להשתקע במקום או להגר אליו. לאחר ה-11 בספטמבר, הקשיחו רשויות ההגירה האמריקאיות את המדיניות שלהם בכל הנוגע לכניסה לארצות הברית, ולכן עליכם לספק את כל המסמכים הדרושים המבהירים כי אינכם מתכוונים להישאר בארצות הברית מעבר לזמן הנצרך, כולל הצהרה כי מדובר בנסיעת עסקים בלבד.

נציגי השגרירות האמריקאית הם אלו שקובעים את הזכאות של אנשי עסקים לקבל ויזה, וכל מקרה נידון לגופו. לכן, אנשי עסקים שונים עשויים להישאל שאלות מסוימות, בעוד אחרים עשויים להישאל שאלות שונות לחלוטין. יש לציין שויזה מסוג B1/B2 אינה מיועדת בהכרח רק לאנשי עסקים (למרות שמה), אלא בעיקרה מאפשרת כניסה לארצות הברית לתקופות קצרות. תחת כותרת זו יכולים להיכנס כמובן אנשי עסקים המבקשים להיפגש עם לקוחותיהם גם באופן פרונטלי, אנשים המבקשים כמה ימים לצורך ניהול משא ומתן בארצות הברית, אנשים המגיעים על מנת להשתתף בועידות או כנסים, אנשים המגיעים בכדי לטפל בנכס נדל”ן, אנשים המגיעים על מנת להתקין או לתת שירות תיקון ציוד ללקוחות, אנשים המבקשים לתת הרצאות בארצות הברית וכן אנשים המבקשים לנהל מחקרים ללא שכר. בקיצור, ויזת עסקים יכולה לכלול בתוכה שלל מקרים של בקשה להיכנס לארצות הברית למשך תקופות זמן קצרות.

usa vizaההליך להנפקת ויזת עסקים לארצות הברית הוא כזה:

  1. ראשית, עליכם למלא את הטפסים הנדרשים ולהמציא את המסמכים הנלווים להם.
  2. שנית, עליכם לשלם אגרת ויזה.
  3. שלישית,עליכם לקבוע תור לריאיון בקונסוליית ארצות הברית.
  4. רביעית, עליכם להגיע לריאיון עצמו עם כל המסמכים.

כמו שכבר אמרנו, על מנת לקבל ויזת עסקים לארצות הברית תצטרכו להביא את המסמכים הנדרשים:
קודם כל, עליכם למלא טופס בקשה למתן ויזה ולהביאו עמכם.
יש להביא בנוסף גם דרכון בעל תוקף של לפחות חצי שנה לאחר מועד הכניסה לארה”ב, קבלה מרשות הדואר המוכיחה ששילמתם את אגרת הויזה, ותמונות פספורט עדכניות, ברורות וצבעוניות לפי הנהלים של הקונסוליה.

לגבי שכירים:

עליכם להביא בנוסף למה שנכתב למעלה, מכתב מקורי (שאינו צילום) מטעם מקום עבודתכם ובחתימתו של המעסיק שלכם.
המכתב צריך להיות מודפס על גבי נייר המכתבים הרשמי של מקום העבודה.
במכתב צריך להיות מצויין משך זמן עבודתכם במקום העבודה, וכן אישור מצד המעסיק כי יש בכוונתו להמשיך להעסיק אתכם גם בעתיד הקרוב והרחוק.
רצוי מאוד גם להגיע עם לפחות שלושה תלושי משכורת אחרונים ממקום העבודה המדובר.
כאשר מטרת הנסיעה היא עסקית- עליכם לציין את כתובת החברה/הגורם העסקי אליו אתם נוסעים, ולציין שמטרת הנסיעה היא לצורך עסקים.

לגבי עצמאיים:

בנוסף להבאת המסמכים הבסיסיים שציינו, תצטרכו לצרף לטופס בקשת הויזה גם את רישיון העסק שלכם.
בנוסף, תידרשו להביא רשימה של העובדים אצלכם בעסק (אלו שמקבלים משכורת).
עוד מסמך שחשוב להביא הוא אישור מודפס וחתום על ידי רואה החשבון שלכם, ובו הוא מציין את אופיו של העסק שלכם, משך פעילותו ושנות קיומו, וכן רווחי העסק בנטו.

usa vizaלגבי חיילים:

תצטרכו להנפיק אישור להיותכם חיילים, וכן מסמך המציין מתי תצטרכו לחזור לארץ על מנת לשרת.

לגבי אנשים המבקשים לקבל ויזה לצרכי טיפול רפואי:
אמנם ויזה זו נקראת ויזת עסקים  (B1/B2), אך טיפול רפואי נכנס כחלק מהגדרת הויזה הזאת.
בנוסף למסמכים הנדרשים מכולם, עליכם להציג גם תיק רפואי ובו תיעוד כולל של כל הטיפולים שקיבלתם עד היום, ואילו טיפולים אתם עדיין מקבלים.
יש לצרף מכתב המלצה מהרופא המטפל המנמק את הבקשה לקבלת טיפול דווקא בארה”ב.
אם אין לכם מכתב מהמלצה מהרופא, תוכלו להביא במקום מכתב מהמוסד הרפואי בארה”ב אליו אתם מתכננים לנסוע המאשר את הצורך שלכם בהגעה אליו.
במכתב יש לפרט את הטיפול הנדרש לביצוע, וכן מהו משך הזמן המשוער לקבלתו בתוך תחום ארצות הברית.
יש לציין גם את עלות הטיפול.
תצטרכו להציג בנוסף גם מכתב מחברת הביטוח המאשר את כיסוי ההוצאות של הטיפול.
אם אינכם מבוטחים או שחברת הביטוח מסרבת לכסות את העלות, תצטרכו להוכיח יכולת כלכלית המיועדת לכיסוי הטיפול הרפואי הנ”ל.

הנפקת ויזה ללא ריאיון בשגרירות ארצות הבריתלגבי סטודנטים:

אם הנכם סטודנטים ואתם מעוניינים להנפיק ויזת עסקים לארצות הברית, מעבר למסמכים הכלליים, עליכם להביא גם אישור תשלום שכר הלימוד לאוניברסיטה שלכם, תעודת שחרור מצה”ל או לחלופין מסמך המלמד על פטור משירות צבאי, מכתב מהמוסד האקדמי המאשר את רישומכם אליו, וכן אישורים המעידים
על מצב משפחתי במידה ואתם נשואים.
אם אתם סטודנטים המבקשים לנסוע על מנת להתמחות מעשית לאחר סיום הקורס, הנכם זכאים לשהות של 12 חודשים נוספים בארה”ב.
יש לציין כי אישור זה אינו מהווה חלק של ההתמחות המעשית האקדמאית ולכן יש להביא מבעוד מועד טופס 20 שעליו יחתום נציג מוסד הלימודים אליו אתם נוסעים, שלמרות שפג תוקף הויזה לצרכי הלימודים, ניתן אישור לצורך התמחות מעשית נוספת מעבר לפרק הזמן הנדרש ברגיל בתוך המסלול האקדמי בו השתתף הסטודנט.

אנו באיזי ויזה, מומחים בעזרה ומתן יעוץ לאזרחים המבקשים לקבל ויזה לארצות הברית.
יש לנו 95% הצלחה בהנפקות ויזה, נתון גבוה במיוחד ביחס לשוק.
אם הנכם צריכים לקבל ויזה למטרות עסקים (טווחי זמן קצרים) ואתם מעוניינים לקבל אותה בזמן הקצר ביותר, יחד עם כל המידע הנדרש לכם,
פנו אלינו ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.

שינוי גודל גופנים
Additionally, paste this code immediately after the opening tag: