לעובדים רבים בתחום ההיי-טק, מוצעות משרות כאלה בחו"ל. אמנם העניין לא פשוט, משום שצריך ללמוד שפה חדשה, להתרגל למקום חדש, להיות רחוק מהבית ומהמשפחה, אך ללא ספק, לאחר מספר חודשים בארצות הברית, אפשר בהחלט להסתגל להכל. עקבו אחרי המדריך שלנו וגלו כיצד תוכלו לבצע את המעבר בצורה המוצלחת ביותר.

ארצות הברית – מקום מבוקש לרילוקיישן

מי כמוכם יודע שארצות הברית, היא אחד המקומות המבוקשים לרילוקיישן ואם כבר, ידוע, שניו יורק מועדפת מאוד על הישראלים (הרבה יותר מערים אחרות גדולות, כמו לוס אנג'לס למשל). כמו בכל מקום, גם בניו יורק, חשוב להתחשב באווירה ובתרבות החדשה, שצריך להתרגל אליה. יחד עם זאת, על מנת להקל על המעבר, בדרך כלל מקבלים הטבות ועזרה מהמעסיק בהן, נסיעה מקדימה להכרות עם האזור החדש, תשלום שכר דירה של העובד, כיסוי הוצאות החינוך של הילדים במידה והעובד טס עם משפחתו, ליווי של חברת איזי ויזה להסדרת ענייני הויזה לארצות הברית, שילוח הציוד של העובד לחו"ל, כרטיסי טיסה בחינם לביקור בארץ ועוד. כמובן שלפני כל החלטה על רילוקיישן, חשוב לוודא שמקבלים את כל התנאים וההטבות ושאף זכות לא נשללת מהעובד.

ארהב

איך מקבלים רילוקיישן? או איך אפשר להגדיל את הסיכויים?

עד עכשיו היה נהוג לחשוב שרילוקיישן, מקבלים רק עובדים מצטיינים ומומחים בתחום. אך לא כך הדבר. כל עובד יכול לקבל את הצ'ופר וזה בהרבה מקרים ניתן דווקא על פי נתוניו האישיים ולאו דווקא על פי הישגיו ויכולותיו המקצועיות. לדוגמה, אחד השיקולים שמשפיעים הוא הסטטוס של העובד – האם רווק או נשוי עם משפחה. חברות היי טק יעדיפו לשלוח עובד רווק, שיוכל גם להתאקלם מהר במקום החדש בארצות הברית, מאשר עובד עם משפחה.

רילוקיישן – משכורת גבוהה? לא בהכרח

נכון שאם תחליטו על רילוקיישן לניו יורק, תקבלו משכורת שתהיה גבוהה ב-10 עד 20 אחוזים מהמשכורת שתקבלו בארץ. יחד עם זאת, חשוב לקחת בחשבון את העובדה, שיוקר המחייה בניו יורק, הוא בין הגבוהים בעולם ועל כן, סביר להניח שתישארו עם כ-20 אחוז מהמשכורת בסוף החודש. זאת למשל בהשוואה לרילוקיישן למקומות אחרים, כמו הודו למשל, בה תוכלו להישאר בסוף החודש עם כ-50 אחוז מהמשכורת (תודות ליוקר מחייה נמוך מאוד, בהשוואה לניו יורק).

ביטוח וזכויות עובדים

חשוב מאוד להסדיר את עניין הביטוח בארצות הברית וכמובן גם בארץ. קחו בחשבון, שביטוח הבריאות בארצות הברית, יכול להגיע ל-100 דולר בחודש, אם לא יותר. לא מספיק שיהיה לכם ביטוח רק בארצות הברית ועל כן, גם בארץ, חשוב להסדיר את התשלומים מול המוסד לביטוח לאומי. זה שאתם בחו"ל, לא אומר שאתם פטורים מתשלומי הביטוח בארץ, בעיקר אם עדיין לא עברו שנתיים. אם עבר פרק הזמן הזה, תוכלו להסדיר את העניין ולבצע תהליך הנקרא "ניתוק תושבות לצרכי מס". מלבד עניין הביטוח, בדקו את עניין זכויות העובד, גם מול המעסיק החדש שלכם. כלומר מה מגיע לכם בפועל  – האם יש ימי חופש וימי מחלה מוסדרים על פי החוק, מהן שעות העבודה, מה קורה במידה ואתם רוצים להתפטר – האם תהיו זכאים לפיצויי פיטורים, מהן חובות המעסיק כלפיכם וכן הלאה. חשוב מאוד לבדוק כל דבר בתהליך, על מנת שיושלם בצורה הטובה ביותר עבורכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *