אחד הדברים האהובים ביותר על חיילים הוא לדמיין כיצד ייראו חייהם לאחר השחרור מצה"ל, ובמקרים רבים מפליגים החיילים בדמיון אל מעבר לים, מפנטזים על טיסות לחו"ל ובפרט על נחיתה באחד משדות התעופה הרבים של ארצות הברית – בין אם כדי לעבוד בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות כפי שארה"ב מכנה עצמה, ובצדק, בין אם כדי לטייל לאורכה ולרוחבה של המדינה שהאטרקציות בה פשוט לא נגמרות ובין אם כדי לבקר קרובים, ללמוד באחת האוניברסיטאות האמריקאיות או מכל סיבה אחרת.
אבל הוצאת ויזה לארה"ב לחיילים אינה תהליך פשוט. בין אם מדובר בחיילים הנמצאים עדיין במהלך השירות הצבאי ובין אם מבקשי אישור הכניסה החוקי לארצות הברית הם חיילים משוחררים, רשויות ההגירה של המדינה, המיוצגות בישראל על ידי המחלקה הקונסולרית של שגרירות ארה"ב (שמקום משכנה הוא כידוע רחוב הירקון בתל אביב), עלולות להערים קשיים – ובקשות רבות נתקלות בסירוב אדיב אך מכאיב.
האם חיילים זקוקים לוויזה מיוחדת לארה"ב?
לא. ויזה לארה"ב לחיילים – בין אם בסדיר, בין אם בקבע ובין אם משוחררים טריים – היא בדיוק כמו כל ויזה אחרת, כשההבחנה בין סוגי הוויזות השונות היא אך ורק בהתאם למטרת הביקור בארה"ב: כך, למשל, מי שרוצה ללמוד זקוק לוויזת סטודנט (וישנם כמה סוגי ויזות שכאלה, בהתאם לאופי הלימודים), מי שרוצה לעבוד חייב לבקש (ולהיענות בחיוב, כמובן) ויזת עבודה (שגם היא נחלקת לסוגים רבים בהתאם לאופי העבודה), ומי שרוצה לטייל – צריך לבקש ויזת תייר.
בהתאם, חייל שמטרת ביקורו בארה"ב היא טיול יבקש ויזה B1/B2 (ויזת תיירים), חייל שכבר מתכנן לימודים בארה"ב יבקש ויזה M או F וכו'.
ההבדל היחידי הוא מבחינת הבקשה לוויזה הוא שחיילים צריכים לצרף למסמכים המוגשים לקונסול גם מסמך מהשלישות אשר מאשר את עובדת היותם חיילי צה"ל (גם מי שנמצא כבר לקראת שחרור אך עדיין נמנה על כוחות הצבא חייב להגיש מסמך זה).
מדוע ויזה לארה"ב לחיילים נחשבת קשה להשגה?
למרות שכאמור אין פרוצדורה מיוחדת של הוצאת ויזה לארה"ב לחיילים, הרי שחיילים שעדיין משרתים בצבא כמו גם חיילים משוחררים נתקלים בקשיים רבים כשהם מנסים לקבל את אותה ויזה לארצות הברית לה הם זקוקים.
הסיבה לכך אינה נעוצה בהיותם חיילים אלא בהיותם צעירים, שברוב המקרים המחויבות שלהם לחיים בישראל נמוכה יחסית – שכן הם עדיין לא נמצאים בעיצומה של קריירה, אין להם ילדים ובאופן כללי רשויות ההגירה של ארה"ב חוששות שמא הם ינצלו לרעה את הוויזה ויישארו בארה"ב מעבר למה שההיתר עצמו מאפשר להם.
בנוסף ישנו החשש שמא ויזה לארה"ב לחיילים מסוג B1/B2, שהינה כאמור ויזה המיועדת לתיירים, תשמש לכניסה לארצות הברית אבל אותו חייל משוחרר שקיבל ויזה זו יתחיל לעבוד באופן בלתי חוקי – ויש להודות כי החששות של רשויות ההגירה של ארה"ב אינם מנותקים לחלוטין מן המציאות.
מה צריך לעשות חייל כדי לקבל ויזה לארה"ב?
ראשית יש להקפיד למלא במדויק את טופס DS-160. השלב הבא הוא תשלום אגרה ולאחר מכן יש לתאם מועד לראיון אישי. אל ראיון זה יש להגיע בזמן, להקפיד על חזות מכובדת והתנהגות נאותה בזמן ההמתנה לראיון, ובעיקר יש לשכנע את הקונסול שמראיין אתכם כי אין לכם שום כוונה להשתקע בארה"ב (רצוי גם לספק הוכחות ולא להסתמך רק על כושר השכנוע שלכם).
קבלת סיוע מחברות המתמחות בהוצאת ויזות לארה"ב עשויה אף היא לשפר את סיכוייהם של חיילים להגיע אל היעד הנכסף.
[thrive_leads id='3443']